Jdi na obsah Jdi na menu

O Nás

9.3.2024 Bistro Víchová n.J.

Hrajeme zde již po několikáté. Verunka,servírka, opět nezklamala a připravila moc dobré občerstvení a svoji dobrou a přijemnou náladou dotvořila celkově výbornou atmosféru tohoto

hudebního večera. Proběhlo též improvozované karaoke,soutěžily 4 skupiny,a jednotlivci.Vítěz

byl Pepa z Benecka,v jeho talentu se zcela jiste projevil fakt, že byl prvním baskytaristou kapely KONECKONCU. Je moc fajn, že se sejdou lidi kteří se umí bavit. Pokud se podíváte na fotky z tohoto večera, je na nich houslistka. Pani se v bistru objevila se svými známými a v jedné chvíli odněkud vytahla housle a v pohodě se k nám přidala.Zvládala nejen country ale i pár songu z oblasi popíku. Klobouk dolu.

 

Únor 2024

Hráváme občas v malém bistru ve Víchové n.J., paní hostinská akce publikuje na faceboku Bístro na Habeši. Pár písniček jsme také přidali,repertoár se posouvá od country lehce do popíku. Seznámili jsme se s Ladou Vybiralem, muzikantem s kytarou a přijemným hlasem.Nové písničky vybíráme z Ladova repertoaru a je to impuls pro nové věci. Festiválek Struny na terase ve Valech u Mar.Lázní se koná asi 15 let.Původně vznikl jako přehlídka místních muzikantů.Muzikanti příležitostně hrávající v místní hospodě, nebo někde na dvoře u grilovačky, se přesunuli na terasu,kterou vybudovali místní pod vedením spolku pro volný čas.Postupně ze na tuto akci začali zvát kapely se zaměřením folku,country a blugraz. Do loňského ročníku pořadatel zařadil jednu začínající hudebnici se svym krátkým programem.Protože poprvé zpívala na mikrofon, svoji velikou nervozitu převedla do vtipně zaranžovaným neustálým odkladem první písničky,kde skoro 15 min bavila publikum. Zmiňuji se o tom protože zde v Krkonoších u Bistra na Habeši loni proběhl také první festiválek jak začínajicích tak i již dávno sehraných kapel a letos proběhne další 29.6.2024.

 

 

Duben 2023

Pár písniček jsme přidali

Leden 2023

Máme chvíli klid, čas který věnujeme zkušebně.  Dlouhodobě domluvené hraní bude až koncem března,tak je čas na pár nových písniček.

LISTOPAD 2022

Tak už jsme jen dva, Štěpánka a já, Jarda.Markétka se zřejmě bude stěhovat někam k Nymburku, přejeme ji do nové životní etapy hodně štěstí ,hodně lásky a slušný plat.Leoš se z té rány po pádu z koně k muzice vrátí asi jako solový,příležitostný muzikant.Také jemu přejeme vše nej. Jen ve dvojici máme za sebou několik vystoupení,např. v Dolním Dvoře u penzionu U Jirky, v Jilemnici na parkovišti za hasičárnou ,kde jsme měli čest vystoupit před skupinou Jam Bazar,nebo v Lanově u vodárenské firmy na jejich firemním odpoledni a take na soukromých akcích na narozkách apod. Zjistili jsme ,že to jde a tak se těšíme na kontakty s živým publikem

které nám přináší radost a důvod,proč tohle všechno děláme.

LEDEN 2022 

Kytarista Leoš při novoročním rodeu spadl z koně a má ruku v dlaze. Tím je naše působení do značné míry omezené. Repertoár se dále vyvíjí, přibývají písničky od Věry Martinové a Pavlíny Jíšové. Máme takový mix folku, country a lehce popíku. Covid nám naše snažení trochu omezil, ale také doba mezi svátky nás trochu přibrzdila, protože se každý v tuhle dobu věnuje více rodině. Vánoční čas má své kouzlo,které jsme si uzili doma. Teď opět nastane nové zkoušení něčeho nového.

 

Červenec 2021

Cíl je stále stejný, bavit a přinášet dobrou náladu lidem kolem nás.Během covid krize se naše složení změnilo. Odešel Petr ,Jirka je již také mimo kapelu tak co s tím? Náhoda přivedla do kapely Markétu a po asi ročním hraní ve zkušebně, kde se vystřídalo několik kytaristů, zůstal v kapele Leoš. Ve výsledku z původního osazenstva

Jarda a Štěpánka, noví příchozí Markéta a Leoš. Někdy od konce února začal ve zkušebně maraton zkoušek,který vyústil ve vystoupení v Horní Kalné jako součást celodeního programu SDH Kalná.

Září 2018

Od září pokračujeme v našem snažení ve čtyřech.

 

Srpen 2018

Spíše konec srpna,díky Jirkovi kapela dostává ten správný šmrnc.Písničky dostávají konkretnější podobu.Máme rozpracované nové písničky,aby se náš repertoár trochu změnil a celý program měl zábavnější podobu.

 

Srpen 2018

Do kapely přibyl banjista Jirka, zahrál si s námi v Hostinném na Porcinkuli v Altánu v parku.Protože tento termín neměl volný kytarista Petr, zahrála si s námi také Mirka Jírová z Mustangu.

 

Červen 2018

Po nácviku některých písniček s podklady jsme to vyzkoušeli na čarodky na hřišti ve Víchové,vbychytali mouchy a znovu

si zahráli u bistra na Habeši 26.5.2018 ve Víchové.

 

Duben 2018    

protože se nám líbí vlastně skoro všechno, nejsme jen country kapela,ale trošku zkoušíme  veplout do jiných žánrů českého popíku,i když jen opravdu zlehka.Zkoušíme proto chybějící nástroje nahradit podklady a zpestřit tak naši nabídku muziky.Zatím je snaha ponechána ve zkušebně,ale blížíme se v tomto ohledu k cíli.První pokusy se odehrály počátkem března,nyní máme několik písniček hotových.Na nejbližším vystoupení zapojíme japonského bubeníka Yamahu Beat Buddy a uvidíme a uslyšíme, jak se předvede.

Březen 2018  

Honza je zpět, odehráli jsme vystoupení Na Vyhlídce v Jilemnici.Honza se zapojil jako by ani skoro půl roku nechyběl.Viz fotogalerie.

Březen 2018  

Honza je pořád mimo,nadále hrajeme ve třech. Honzovy písničky jsme si rozebrali mezi sebou a přizpůsobili hraní tomuto faktu. Poslední dobou se snažíme do některých písniček zapojit rytmický doprovod ve formě bicích,perkuse apod. z podkladů.. V této chvíli je toto snažení ve stadiu zkoušek v naší zkušebně ve Víchové n.Jiz.

Prosinec 2017  Hrajeme ve třech, ze zdravotních důvodů musel přerušit Honza alias Čaryfuk, jeho doprovody na harmoniku,mandolínu ,housle a zpěv chybí. Přejeme brzské uzdravení a návrat do kapely.

Srpen 2017

Máme za sebou skoro rok a několik odehraných akcí a parta stále drží pohromadě.Poslední dvě akce ve Víchové nad Jizerou u bistra Na Habeši byly velmi přijemné.   Průběžně zkoušíme stávající a také nové písničky. 

Podzim 2016

Máme rádi muziku a proto každý z nás někde s někým nebo sám hrál.Třeba někde v hospodě,na vodě, ve trampské osadě nebo jen tak doma s rodinou.Náhoda pomohla k tomu ,že se sešli lidé se stejným pohledem na hudbu v oblasti country,ale s výhledem i do jiných žánrů. Po pár odpoledních,kde jsme si vybírali písničky a zkoušeli je sehrát přišlo na první vystoupení,které proběho v Novém Texasu v Horní Kalné.

Štěpánka - zpěvem,kytarou a tamborinou  šíří mezi ostatní své blonďaté noty

Petr - zpěv,elektrická kytara, klobouk nenosí,místo brady si holi hlavu a na ní teď v zimě čepici,kluk jak lusk

Jarda -  zpěv, el.baskytara, scénář, řežie, technika, klapka, zvuk a vůdce smečky

Jirka -  banjo, kytara,kompozice